Palma,7 de març- El Projecte Socioeducatiu Naüm, en el marc del Dia Internacional de la Dona, ha volgut fer un reconeixement a les dones que han participat en els diferents programes de l’Entitat i que han fet un bon procés, el qual les ha comportat la seva empoderació i autonomia. En aquest sentit, aquestes dones són una font d’inspiració per tota la comunitat i amb aquest homenatge, l’Entitat ha volgut posar en valor el seu coratge i perseverança.

Per aquesta raó, onze dones han rebut els Premis Kalí, el que vol dir en l’idioma caló, dona respectada, amb experiència i saviesa. I és que des de Naüm es tenia clar que es volia fer referència al col·lectiu de dones d’ètnia gitana, donat que aquest és molt representatiu en el Projecte Socioeducatiu Naüm. No en va, gran part de les persones que participen en els diferents programes de l’Entitat són dones d’ètnia gitana o d’altres minories. Són dones que pel fet de ser-ho, han de lluitar encara més per a fer front a les desigualtats de gènere. Així mateix, cal destacar que a nivell grupal, també han rebut un reconeixement les dones de la Associació de Veïns i Veïnes de Nova Son Roca, les dones dels Projecte Amb tacte, un projecte que dóna visibilitat a la violència obstètrica i les treballadores de Naüm que han crescut a Son Roca.

Durant l’esdeveniment, la Directora General de Naüm, Margalida Jordà, la qual també ha estat reconeguda pel seu compromís social amb la comunitat de Son Roca, ha destacat que defensar els drets de les dones és una responsabilitat compartida de tota la societat i que, aquest homenatge no només és per les dones de Son Roca, sinó per totes aquelles que amb el seu dia a dia s’enfronten als obstacles d’una societat patriarcal i treballen per una societat més justa, igualitària i inclusiva.

Així mateix, cal destacar que a l’entrega dels Premis Kalí, els quals han estat lliurats per la periodista i comunicadora, Maitane Moreno, han estat també presents la Consellera de Família i Assumptes Socials, Catalina Cirer, el President de l’IMAS, Guillermo Sánchez, el Director General d’Assumptes Socials, Josep Falcó, el Director Insular d’Inclusió de l’IMAS, Jaume Andreu, la Directora d’IBDona, Catalina Salom, el Director General del Govern Interior i Patrimoni de l’Ajuntament de Palma, Rafael Pastor, la Regidora de Gent Gran, Interculturalitat i Igualtat d’Oportunitats, Lluïsa Marquès, la Consellera electa del Grupo Socialista del Consell de Mallorca, Sofia Alonso. A més, han assistit al lliurament dels Premis Kalí 2024,  la Directora de la Fundació Othman Ktiri, Malú Llompart, el Responsable d’Acció Social de CaixaBank de Balears Diego Riera, la Responsable de Relacions Institucionals de la Fundació Guillem Cifre de Colonya, Esther Luna Navarro i filòsofa, teòloga i política feminista, Rosa Cursach.

Equipo Comuniación Projecte Naüm
Tel.: +34 971 78 30 19
comuniacio@naumsonroca.es
www.naumsornoca.es/home/blog