Palma, 11 de novembre de 2024- El Projecte Socioeducatiu Naüm ha rebut el suport de la Conselleria de Salut per portar a terme el projecte “Fomentat una comunitat saludable: El desenvolupament d’actiu en salut al territori”. I és que el treball en xarxa al territori i la tasca diària a l’Entitat facilita una visió i la possibilitat de treballar sobre un diagnòstic de necessitats entorn al territori i a la població que hi habita. Així doncs, l’objectiu del projecte és abordar de manera conjunta amb la resta d’entitats i serveis del territori, aquestes necessitats per tal de millorar la qualitat de vida, el benestar i la salut de la infància, joventut i les famílies en les diferents dimensions: física, emocional, intel·lectual, ambiental i social.
Així doncs, seguint l’enfocament de Salut Comunitària, el projecte utilitza els recursos existents en la comunitat per a millorar la salut i el benestar. Les activitats inclouen la creació de xarxes de suport comunitari, el desenvolupament d’habilitats socials i de lideratge, i la promoció d’estils de vida saludables i sostenibles. A més, treballant en coordinació amb altres organitzacions locals, el projecte vol fomentar un estil de vida saludable i prevenir factors de risc associats amb la salut de la població.
El Projecte Socioeducatiu Naüm, amb una gran experiència en la prevenció i intervenció en factors de risc de salut, implementa programes, que ofereixen suport educatiu, activitats socioeducatives i de prevenció comunitària, i promouen el benestar emocional dels menors mitjançant activitats esportives, tallers de prevenció de conductes de risc i atenció terapèutica.
Cal destacar que Naüm treballa amb les famílies des d’una perspectiva integral, oferint serveis com a “Mares i Nadons”, “Psicomotricitat en Família”, que pretenen enfortir el vincle i el benestar emocional entre pares/mares i fills/es o Niu i Codolins espai de suport entre i per a famílies per aquelles que tenen menors amb TEA i altres discapacitats. També s’ofereix suport psicològic individual i familiar, promovent hàbits saludables i la convivència a través d’activitats
comunitàries i el voluntariat.
Per tant, el projecte té tres finalitats: Promoure el treball en xarxa i el treball comunitari entre entitats, serveis d’atenció primària i la població del territori per a abordar de manera integral les necessitats de les famílies des d’una metodologia participativa, millorar la qualitat de vida i el benestar dels menors, joves i les seves famílies en risc social, incidint especialment en millorar la seva salut mental i emocional i millorar el benestar de l’adolescència i la joventut en situació risc d’exclusió social a través de la prevenció de riscos, promovent estils de vida saludables i alternatives positives a factors de risc com ara conductes sexuals de risc, addiccions…per al temps lliure.